Video’s

Bohemian Rhapsody

Mijn website, zo zie ik net, loopt behoorlijk achter. Dit is niet het moment om dáár verandering in te brengen. Wel is het tijd voor een muzikale update: In de afgelopen voorjaarsvakantie ben ik begonnen met het instuderen van het totale Bohemian Rhapsody. Een hoop gepuzzel, maar uiteindelijk best heel vruchtbaar. Ik heb namelijk voor het eerst sinds tijden weer echt iets zitten oefenen achter de piano. En nu zit het 6 minuten durende topstuk (voor altijd?) in het hoofd. Vandaag heb ik een opname gemaakt van de laatste anderhalve minuut.

Solo-optredens doe ik de laatste tijd nauwelijks meer. Ik beleef veel meer lol aan mijn favoriete rockkwartet Dynamic Gentlemen, waarmee we op dit moment bezig zijn met het uitwerken van een aantal strakke medleys en het herschrijven van een eigen nummer!

Time flies when you’re having fun!

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent dat ook ik vrij ben. Met mijn band, Dynamic Gentlemen gaat het ook top! Dit jaar hebben we een aantal nieuwe venues mogen betreden. Het chique Ovidius Amsterdam, rockcafé De Paap Den Haag, pindabar Joppe Aalsmeer en eetcafé Geoff’s op de Aalsmeerderbrug!

En na de ‘zomerstop’ kunnen we 1 september een hele leuke toevoegen aan de lijst: Hendrick’s Fest in Alphen aan den Rijn. Een relatief nieuw festival dat naar verwachting ook dit jaar weer uitverkocht zal zijn. 900 kaarten waarvan de laatste (100?) nu nog beschikbaar. Wij staan deze dag als afsluiter vanaf 21 uur 30!

Anderhalf jaar later

Op dit moment is het ruim anderhalf jaar sinds m’n laatste video. Ik merkte net op dat eigenlijk de complete website nogal gedateerd was (en deels nog is). In de afgelopen anderhalf jaar ben ik onverminderd druk geweest met muzieklessen, bandrepetities en optredens. Ook heb ik vorig jaar te maken gekregen met een onverwachte strijd tegen het Hodkin lymfoon waarvan ik inmiddels, na een zware periode, volledig genezen ben. Los van wat nare herinneringen heb ik hier totaal geen last meer van!

Vorige maand, bij wijze van inzingmoment, ontstond onderstaande video. Een volgend bericht volgt hopelijk snel, maar in ieder geval sneller dan de vorige keer.

Is dit nu later?

Soms gebrek aan tijd, vaker aan prioriteit. Het komt er de laatste tijd weinig van om zelf opnamen te maken. Ik noem het bewust geen goed voornemen, want dan is het vrijwel zeker gedoemd te mislukken, maar ik wil dit jaar toch weer wat meer nummers op youtube knallen. Een aardig begin is er. Ik heb in de afgelopen 3 dagen ook 3 opnames gemaakt. 2 covers en een eigen compositie.

Hierbij de meest recente upload. Is dit nu later van Stef Bos. Ik hoorde `m laatst weer op de radio voorbij komen en letterlijk kippenvel.

De andere nummers en meer zijn te vinden op mijn youtube-kanaal!

Het is een nacht

Hoe alles op een avond compleet fout ging en toch niet beter had kunnen gaan. Eerder schreef ik:

“Een bizar optreden afgelopen vrijdag. Na het abrupte stoppen van de drummer, 2 weken geleden, zijn we gaan puzzelen. En hoe.
Klaasjan, die van basgitaar naar gitaar was gegaan, bood aan om de drums voor zijn rekening te nemen. Jeroen, van wie wij als band enkele weken geleden afscheid namen, was bereid z’n gitaar uit het stof te halen. Arjen, sinds nauwelijks 2 maanden onze nieuwe bassist, mocht wel gewoon basgitaar spelen. Dat was deel één van de set avond.
Daarna pakte onze Klaasje zijn gitaar. Mede-multi-instrumentalist Osman, die wij tót die avond nog nooit hadden gezien, had in enkele dagen een twaalftal nummers doorgenomen en wist die op knappe wijze mee te trommelen.
Voor de laatste 30 minuten bespeelde Klaasjan zijn derde instrument die avond: de bas. Jeroen weer de gitaar. Voor de toegift kwam Arjen nog een keer op de planken en schreeuwden we samen de longen uit ons lijf. Het was een memorabele avond.
Respect gasten en bedankt!”

Om de hectiek en ook dynamiek te visualiseren mag een video natuurlijk niet ontbreken.

Dan ben ik de lezer natuurlijk wat uitleg verschuldigd over de titel. De nieuwe drummer, Osman Meyredi, kwam in conclaaf met zijn drumstel. Feitelijk besloot zijn kick-pedal ergens anders heen te gaan. Spontaan zette Klaasjan – op dat moment beroerde hij de gitaar – ‘het is een nacht’ in. Ik volgde, waarna de bassist. Na een kleine 3 minuten voegde ook Osman zich weer bij het geheel. Het is o.a. díe mate van spontaniteit die maakt dat ik oprecht geniet tijdens zo’n avond.

Een maand later

Precies een maand geleden speelden we met Dynamic Gentlemen in gemeentehuis Aalsmeer. Een bijzondere setting, een vernieuwende ervaring. Voor sommigen scheen het zelfs wat hard te zijn.

Inmiddels is onze set versterkt door o.a. Foo Fighters en hebben we ‘de grondslag gelegd’ voor een aantal eigen songs. De eerstvolgende avondvullende show staat gepland op 16 april in The Waterhole, Amsterdam. Hier spelen we vanaf 22:30 weer tot tegen drieën.

Wekelijks draai ik met de muzieklessen ruim 40 uur, dus erg veel tijd voor side projects blijft er niet over. Toch ligt het schrijven zeker niet stil en ben ik tussendoor bezig met het aanpassen van een aantal oudere nummers om die met de band te gaan doen.

Ik weet ook niet…

Een zelfgeschreven (deel van een) nummer, instrumentaal uitgevoerd.

Om verder een korte update te geven:
– Met m`n band, Dynamic Gentlemen, zijn we hard aan het werk voor onze vernieuwde set.
Hiermee staan we eind dit jaar, op 27 december als hoofdprogramma in The Last Waterhole, Amsterdam
– De muzieklessen lopen uitstekend. Mijn 50e, vaste klant als symbolische mijlpaal.
– Privé een heerlijk bewogen(dynamische) periode, met als positieve bijkomstigheid natuurlijk een zee aan muzikale inspiratie.

Keyboard: Yamaha Tyros 2.
Audio interface: Focusrite Scarlett 8i6.
Camera: Panasonic HDC-SD200

Meet ’n Greet met Willeke Alberti

Dit was een bijzondere dag. Willeke Alberti, die momenteel met haar nieuwe theatershow het hele land door reist trad ditmaal op in Crown Theater Aalsmeer. Na afloop van haar show was een meet ’n greet sessie gepland. Mij werd gevraagd of ik tijdens deze gelegenheid wilde optreden. Toen ik (ook) was uitgespeeld heb ik haar ontmoet. Echt een leuk, warm persoon!

Hier een videootje van mijn bijdrage aan deze dag.