Algemeen

Stilte voor de storm

Alweer ruim een maand is verstreken sinds m`n laatste update. De welbekende ‘stilte voor de storm’. In in alle eerlijkheid schiet het ‘onderhoud’ er soms ook een beetje bij in.

Zo speelde ik in september bijvoorbeeld een paar uur solo, in Wijkpunt Kudelstaart.

De setlist van de band is ook weer aangescherpt. We spelen volgende week vrijdag (28 november) een try-out in N201 Aalsmeer. Op 27 december zijn alle nieuwkomers op onze lijst voor het eerst te horen tijdens de avondvullende show in The Waterhole Amsterdam. We spelen van van 23:00 tot 3 uur `s nachts.

De muzieklessen gaan fantastisch. Met inmiddels ruim 60 actieve leerlingen zit ik dit kwartaal zo goed als vol. Overdag (schooltijden) en op de zaterdagmiddag is evt. mogelijk nog iets te regelen. Andere aanmeldingen kan ik op de wachtlijst plaatsen. Bij interesse, stuur een mailtje aan info@marcmusic.nl en zodra er iets vrijkomt stuur ik vrijblijvend een mailtje. Meestal is dit aan het begin van het nieuwe kwartaal. Op dit moment ben ik met een aantal mensen in overleg die mogelijk toekomstige aanmeldingen direct kunnen plaatsen. Natuurlijk werken zij dan met dezelfde, persoonlijke lesmethode.

So long en tot de volgende update!

Zang- en Songwriting lessen bij Club Cultuur

Afgelopen week werd ik benaderd door de initiatiefnemers achter Club Cultuur, Lisse. Vanuit Club Cultuur worden ondermeer lessen en workshops gegeven in dans (salsa en disco), DJ en nu ook zang- en songwriting. Laatstgenoemde zal ik per half november voor mijn rekening nemen.

Deze les wordt gegeven in groepsverband (een kleine groep, beneden de 6 personen) zal plaatsvinden op dinsdagavond vanaf 21:00 uur. Deze workshop kun je volgen voor de introductieprijs van 12 euro 50 per les; anderhalf uur. Interesse? Check ClubCultuur.com!

Muzikale drukte…

Een reorganisatie binnen mijn band, ‘Instant Rush’ hing al tijden in de lucht, maar lijkt er nu echt van te gaan komen. Later meer hierover. 20 juli a.s. spelen we voor één van de laatste keren in de vertrouwde bezetting (zie optredens). Wel kan ik vertellen dat er ‘achter de schermen’ druk gewerkt wordt voor een succesvolle doorstart. Ik heb zowaar meer inspiratie dan dat ik tijd heb om mijn muzikale ideeën in de vorm van songs te gieten; een luxeprobleem.

Tussen de pianolessen, zanglessen en gitaarlessen door, ben ik ook bezig met het componeren van muziek binnen mijn samenwerking met Hedwigh. Momenteel bezig met het nummer ‘choosing’ waarvan hier alvast een stukje te horen is.

Tot het volgende bericht!

Geslaagde eerste editie van “Requests LIVE”

Gisteravond speelde ik voor het eerst in café GdG Amsterdam. Rond 21:00 uur speelde ik m`n eerste set. De avond begon rustig, maar tegen middernacht liep de zaak vol en dat bleef zo. Leuke gasten en een fantastische sfeer! Aanvankelijk zou ik spelen tot 12 uur, maar uiteindelijk ben ik doorgegaan tot over tweeën. Zaterdag 6 april is de volgende editie van “Requests LIVE”. Kerkstraat 54 Amsterdam.

10 uur muziek

De afgelopen weken – deze week in het bijzonder – ben ik intensief bezig geweest met het bijwerken en uitbreiden van m’n repertoire. Dit met oog op de “Requests LIVE” avonden in café GdG, Amsterdam. Op deze avonden kunnen de gasten aangeven welke muziek zij live willen horen. Om wat te kiezen te geven heb ik een lijst gemaakt waarop meer dan 150 nummers, goed voor ongeveer 10 uur muziek. Ik ben van plan deze lijst in de aankomende maanden aan te vullen totdat ik er 250 heb. Morgen dus voor het eerst!

Requestavonden in Amsterdam


Een paar weken geleden ben ik benaderd door Kim, bedrijfsleider van o.a. Café GdG Amsterdam. Met hem ben ik inmiddels om de tafel geweest. En met resultaat!

Tot en met tenminste juni zal ik elke eerste zaterdag van de maand gaan optreden in GdG tijdens een requestavond. Ik stel een lijst op met een paar honderd nummers en de gasten bepalen vervolgens welk nummer zij live willen horen.

De eerste editie hiervan zal plaatsvinden op zaterdag 2 maart vanaf 21:00 uur en duurt tot minimaal middernacht. Wees dus van harte welkom in Café GdG, Kerkstraat 54, Amsterdam!