augustus 2013

Een vruchtbare vakantie

Na 3 fantastische weken in Finland, is het morgen dan toch weer tijd om terug te vliegen. Gedurende deze vakantie heb ik gewerkt aan 3 nummers. En zojuist heb ik de derde, ‘Sorry For Your Loss’ compleet afgerond. Een tekst waar relatief veel tijd in is gaan zitten, maar die tijd had ik en was het me waard! Een controversieel onderwerp vanuit een origineel perspectief, namelijk dat van een soldaat.

Om het zingen niet compleet te verleren heb ik nog een paar keer een karaokebar bezocht. Ook een goeie manier trouwens om nieuwe covers te vinden.

Pennenvruchten uit Finland

Finland is een prachtig land, maar de Finse taal, daarvan begrijp ik nog maar heel weinig. Op een aantal vruchten na: banaani, mandariini, kiiwi, melooni, appelsiini, tomaatti. Ik kan er dus een gezonde levensstijl op nahouden, maar verder ben ik gauw uitgepraat. Genoeg tijd om me op wat nieuwe nummers te storten.

Een lange periode heb ik hoofdzakelijk songteksten gebruikt om dingen van me af te schrijven. Dat is leuk voor even, maar daarna wordt het toch wat veel van hetzelfde. Van verliefdheid, tot ‘houden van’. Van een eerste ruzie tot liefdesverdriet. Daarom ben ik de laatste tijd bezig, heel gericht, een breder scala aan onderwerpen aan te snijden.
          Nummers over ‘het leven’, vrouwenonderdrukking, oorlog en verslaving.
En nu werk ik aan een nummer over eenzaamheid, waarvan hieronder een tekstfragment.


Craves recognition, reckons he’ll get none
As people are looking away
Noticing nothing, noticed by no one
Through yet another day

Sheds in the shadows, suppresses his screaming
Longing for some rest
Silent suffering, slowly dissolving
Waiting to breathe his last