Video’s van leerlingen

Een leuk verhaaltje is één ding. Met dit deel van mijn website laten leerlingen zien wat zij hebben geleerd.

18 februari 2016 (dit bericht is in 2017 geschreven)

Dit is Fedor, op deze opname 15/16 jaar. Een vrolijke, humoristische jongen uit Amstelveen die het pianospelen zat was, het een tijd heeft neergelegd en uiteindelijk bij mij terecht is gekomen. Het is fantastisch om te zien hoe hij met mijn lesmethode omgaat en hoe enthousiast hij elke week weer achter de piano zit. Inmiddels geeft hij alweer bijna een jaar zelf wekelijks een aantal mensen les.

16 september 2014

Sinds een jaar heb ik de inmiddels 18-jarige Dana op zangles. De eerste les al wist ze me te overtuigen van haar potentie als zangeres. Ze zong toen “Just give me a reason” van Pink, als ik me niet vergis. In een korte tijd heeft ze vervolgens sprongen gemaakt op gebied van kopstem en binnen het lagere segment van haar bereik. Afgelopen zomer vergezelde ze me al tijdens een privéoptreden. Deze week zong ze “Jar of Hearts”. Aan haar zanglijn is enkel een lichte ‘reverb’ toegevoegd en verder niets geretoucheerd.

22 mei 2014

In deze video zie je Youri, 12 jaar, uit Nieuwveen. Youri is een muzikale jongen die ik sinds 1,5 jaar lesgeef. Voorheen heeft hij even gedrumd. Het is leuk om te zien hoe hij het ritmische aspect van de muziek weet toe te passen op zijn keyboard. De onderliggende beat en ook de plaatsing van de fills heeft hij op eigen initiatief toegevoegd.

22 april 2014

Hier de eerste video, gespeeld door de 17-jarige Daan uit Mijdrecht. De video dateert van 17 maart, precies 6 maanden na zijn eerste les. Daan is een goed voorbeeld van wat je in een korte tijd kunt bereiken, als je serieus oefent. Wat ook het vermelden waard is, is dat hij dit nummer ‘Paint it Black’ speelt, slechts twee weken nadat we aan het nummer zijn begonnen.